Over de laatste verhalenweefster

Josha Zwaan, schrijfster van o.a. Parnassia, Zeevonk en Dwaallicht.
‘Marita Coppes schreef een indrukwekkende debuutroman waarin het contrast tussen de haastige en consumptieve westerse manier van leven en het besef van verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties in de levenswijze van inheemse volkeren, prachtig uitgewerkt is. Het thema van deze roman: de desastreuze gevolgen voor mens en natuur van het boren naar olie is ook in dit Trumpiaanse tijdperk weer zeer actueel.’

Liesbeth Vries, acquirerend redacteur bij Ambo Anthos
‘Als liefhebber van magisch-realistische literatuur en door mijn Nederlands-Colombiaanse wortels, trof dit manuscript me recht in het hart,’

Over de Nationale Vertelschool:

Jans (gepensioneerd)
Ik heb veel geleerd, met name het leren gebruiken van de ruimte en je lichaam heeft me veel opgeleverd. Ook bij het durven vertellen en vooral bezield te vetellen, werd je met professionele doch vriendelijke zachte hand begeleid. Mede dankzij deze cursus heb ik me nu kunnen aansluiten bij de Verhalenkraal, waar ik nu regelmatig kan en mag vertellen. Ik vind verhalen vertellen fantastisch om te doen. Dankzij de fijne manier van cursus geven heb veel geleerd, gelachen en gedeeld.

Lily (werkzaam bij het Toon Hermans Huis te Ede)
“Zelf verhalen vertellen. Ja, dat lijkt me leuk. Maar kan en vooral ook durf ik dit?” Na het Kennismakingsweekend heb ik letterlijk met lichaam en ziel kunnen ervaren: Ja, verhalen vertellen is fantastisch leuk en… ja, ik kan en dùrf een verhaal te vertellen. Dit dankzij de fijne en professionele manier van leiden en begeleiden en de warme aandacht voor elke cursist als persoon.’

Monnica (HRM/HRD-manager)
‘Ik heb geleerd dat ik wel in staat ben om een verhaal te vertellen. Woorden schieten te kort om de vertel-opleiding te beschrijven, ik vond het heel waardevol en bijzonder om mee te mogen maken!

Over de storytelling cirkel op het Dagelijks Bestaan:

Sanne (jongere op het Dagelijks Bestaan)
Ik vind het fijn om de rust te hebben om naar elkaars verhaal te luisteren. Er komen verhalen voorbij waar in de drukte van de week geen tijd of ruimte voor is. In de storytelling cirkel ervaar ik de ruimte wel. Er komen soms onderwerpen langs waar ik nog nooit over na heb gedacht en nu wel en soms juist onderwerpen waar ik vaak alleen over na denk.

Dederiek (vrijwilligster op het Dagelijks Bestaan)
In de Storytelling kunnen jongeren zien, dat volwassenen met dezelfde thema’s kunnen worstelen. In die zin gaat het dus meer over mens- of vrouw zijn en is er sprake van gelijkwaardigheid. De vrijheid om in te brengen wat je wilt, maakt dat er een soort oefenveld ontstaat, waar je het risico kan nemen om iets van jezelf te laten zien, door iets van je zelf te delen.

Over de Kunstflessen

Marlies (televise-presentatrice-zangeres)
Een waterfles met daarop afbeelding van mijzelf… en mijn Lief… een afbeelding waarop we in onze kracht te zien zijn. Elke keer als ik die fles gebruik, het water drink, dan voel ik die kracht weer… ben ik terug in dat moment. Het is gewoon voelbaar:-) De goede energie van toen, is meteen terug: Heerlijk!”