Aanbod

Onder de vlag van mijn eigen naam schrijf ik, schilder ik en ben werkzaam als coach, trainer en docent voor verschillende opdrachtgevers maar je kan ook voor een individueel coachingstraject contact met me opnemen. De gouden draad die ik volg in mijn werk is de kracht van verhalen waarmee ik graag inspireer maar voor mij zetten verhalen ook vaak een toon voor een ontmoeting en hou ik ervan er op creatieve wijze mee aan te slag te gaan. Ik ben thuis in het rijk van de verbeelding en kan je als geen mee nemen op de reis van de held en je helpen om de script-schrijvers te worden van je eigen verhaal.

Nieuwsgierig geworden? Via deze link kan je me direct mailen. 

De laatste verhalenweefster

Leesclubs

De gelaagdheid van de laatste verhalenweefster biedt de mogelijkheid in gesprek te gaan over verschillende thema’s. Over moeder-dochter relaties, het ontwikkelen van je eigen identiteit; in hoeverre je je eigen verhaal leeft of een familiegeschiedenis herhaalt. En de vraag of er ook mondiaal- historische patronen zijn die we herhalen. Leesclubs kunnen rechtstreeks contact met mij opnemen voor een avond om te spreken over de thema’s in de laatste verhalenweefster. (Meer info in de download)

Lezingen 

Graag kom ik vertellen over mijn boek ‘de laatste verhalenweefster’. Ik hou ervan om met mijn verhaal de toon te zetten voor een ontmoeting met het publiek. Voor het vertellen van een hoofdstuk uit mijn boek vraag ik mijn collega Ailun Elzenga van de Nationale Vertelschool die daarin meester is.

Ailun Elzenga vertelt hier een hoofdstuk uit #delaatsteverhalenweefster. Zo komt mijn boek– en alles wat ik daarvoor over het ontstaan ervan vertelde– tot leven.

Geplaatst door Marita Coppes op Maandag 1 oktober 2018

Familieportretten

Ik ben een verhalenverteller die schildert en in portretten kan ik mijn voorliefde voor verhalen het beste kwijt. Zo schilderde ik Bas Steman en Ramses Shaffy, als een ode aan een belangrijke mentor/inspiratiebron voor Bas, Josha Zwaan en haar dochters bij de Noordzee en Marlies Claassen en haar man Tom Klein op hun best als ze muziek aan het maken zijn. Voorts maak ik familieportretten en schilder dan meerdere generaties en datgene wat hen verbindt.

Opdrachtgevers

De Nationale Vertelschool

De Nationale Vertelschool bestaat dit jaar 10 jaar en heeft al vele mensen met het vertelvirus besmet. Niet alleen leert de vertelschool je over verteltechnieken, de opbouw van verhalen, of over dialogen en personages maar zoekt ook met jou uit wat voor een verteller jij bent. We geven een intensieve verteltraining, een introductie in de vertelkunst, workshops waarin je jouw verhaal tot goud kunt vormen en individuele coaching. Bij mijn Agenda zie je de workshops die ik geef.

Praktijk voor Arbeid en Gezondheid

Deze praktijk aan de IJssel en Zutphen werkt met vragen op het terrein van instroom, doorstroom of uitstroom van mensen in werk. Als loopbaancoach begeleid ik mensen weer op weg en handteer daarbij vaak een creatieve en narratieve invalshoek. Samen met Jacqueline Groenwold verzorg ik een paar keer per jaar Kompasgroepen, intervisie trajecten en regisseursdagen, waarin het versterken van zelfregie een belangrijk doel is.