https://www.instagram.com/p/Blc7_CXl7U-/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Review van Romi Reads
Link

De laatste verhalenweefster was een heel ander verhaal dan wat ik normaal gewend ben om te lezen, maar het was zeker een fijn boek! Ik ging erin met de gedachte dat het een zeer realistisch verhaal zou zijn en dat was tot op zekere hoogte ook zo. Er zat echter ook een fantasie element in (tenminste, voor mij was het fantasie): de verhalenweefsters kunnen daadwerkelijk met hun voormoeders gesprekken voeren en zo het verleden lezen en toekomstige gebeurtenissen voorspellen. Hierdoor was het verhaal iets minder geloofwaardig, maar zeker niet minder interessant om te lezen. Naast dit fantasie element, zat er namelijk nog genoeg realisme in. De laatste verhalenweefster is een verhaal over wat macht met mensen kan doen – de mensen die zelf de macht in handen hebben, maar ook de mensen die het niet hebben en enkel onder die macht lijden. Daarnaast gaat het ook over je mannetje staan in een familie die het al generaties lang op dezelfde manier heeft gedaan. Kate komt voor verscheidene keuzes te staan waarmee ze elke keer sowieso een deel van haar familie teleur zal stellen (ook al heeft ze het vaak zelf niet echt voor het kiezen, maar wordt de keuze uiteindelijk door anderen gemaakt).

Al met al, De laatste verhalenweefster was een zeer interessant boek om te lezen, die je laat nadenken over goed en kwaad. Dus als je nog een boek voor op vakantie zoekt: deze raad ik zeker aan!

* Ik heb dit boek opgestuurd gekregen door Ambo Anthos, maar alle meningen zijn die van mezelf. Dank je wel voor het opsturen Ambo Anthos! *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial