Moeilijk in te komen, ontroerend einde

geplaatst in: Blog | 0

Resensie Ina Beekman Samenlezenisleuker

Helemaal blij was ik toen bleek dat ik een van de uitverkorenen was om het boek De laatste verhalenweefster te lezen via de Facebookgroep Samenlezenisleuker.

Ik las de achterkant van het boek en dat sprak me erg aan. Het verhaal was niet helemaal wat ik er van verwachtte.

Kate is advocaat bij de oliemaatschappij van haar vader. Na zijn dood komt ze tot een vreselijke ontdekking. Hier wil ze een oplossing voor verzinnen. Dit blijkt wel wat lastiger dan ze denkt. Niet iedereen is ’t eens met de beslissing die zij neemt.

Ondertussen neemt haar eigen leven ook nog een dramatische wending die haar voor een lastige beslissing stelt. Uiteindelijk wordt de beslissing iets makkelijker voor haar door ’t contact met de dochter van haar oude nanny. Kate heeft fijne herinneringen aan haar. Ze delen samen een bijzonder verleden. En uiteindelijk blijkt er een bijzondere band tussen hun te zijn. Het contact met haar moeder is ook lastig maar ontwikkelt zich gedurende het boek erg mooi.

Het verhaal is moeilijk in te komen en in het begin best heftig. Uiteindelijk begint ’t wel te lopen. Met een spannend en voor mij ontroerend einde.

Volgen Marita Coppes:

Weaver of stories for change

Ik weef verhalen voor verandering.

Laatste berichten van