Boekenrecensent over de vertelmiddag in Kramer en van Doorn

geplaatst in: Blog | 0

https://www.instagram.com/rbbrrbbr/

Vanmiddag een fijne bijzondere lezing, een ontmoeting, nog beter een vertelling van verhalen in boekhandel Kramer & Van Doorn in Zeist.
.
Marita Coppes vertelde over de totstandkoming van haar debuut ‘De laatste verhalenweefster’. Het verhaal speelt zich af in Zuid-Amerika. Een familieroman. Doorbreken van tradities. Wiens verhaal leef je? Wie verandert het weefgetouw? Wie geeft richting aan de weefdraad?
.
Ailun Elzenga van de Vertelschool (linkerkant foto’s) gaf de aanwezigen een vertelling over een aantal bepalende bladzijden uit dit boek met kleurrijke omslag.
.
Kijk op www.maritacoppes.nl voor andere boeklezingdata, dit is echt bijzonder om mee te maken: niet een stukje voorlezen uit het boek, maar iemand die vertelt, het beeldend maakt en die vraagt naar jouw verhaal, jouw ervaring.
.
Citaat: ‘De tegenstelling tussen de nietsontziende hebzucht van het blanke kapitalisme tegenover de diepe menselijkheid van een cultuur waarin goed en slecht met elkaar worstelen is goed om belicht te worden..’ – een gedeelte uit de reactie van Jan Terlouw op dit boek.
.
Ik ga het graag en met interesse lezen. Het was een mooie middag. Dank! Vertel verhalen!.

Volgen Marita Coppes:

Weaver of stories for change

Ik weef verhalen voor verandering.

Laatste berichten van