Vertellend lesgeven 24 & 25 september

geplaatst in: Blog | 0

‘Ik wist dat ik het lesgeven in de vingers had toen ik de mythe van de Tantaluskwelling uitlegde, over Tantalus die voor straf op een eiland zit, met een appelboom uit de onderwereld. Toen waren ze een paar minuten muisstil. Dat had ik nog nooit meegemaakt. Een meisje verzuchtte:’ Nog mooier dan GTST.’

Johan Goossens (Docent ROC/cabaretier)

De kracht van een verhaal kent iedereen maar weten we dit ook toepassen in de lessen die we geven? De Nationale Vertelschool heeft speciaal voor docenten de basisworkshop vertellend lesgeven ontwikkeld waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

Hoe kan je (actuele) onderwerpen met verhalen illustreren ?
Hoe kan je een verhaal eigen maken?
Hoe vertel je levendig en wat is jouw kracht als verteller?
Hoe kan je met een verhaal de toon zetten voor een les, verdieping geven aan de lesstof of met een verhaal jongeren uitnodigen tot een gesprek.

Vertellend lesgeven

Delen is fijn!
Volgen Marita Coppes:

storyteller

De kracht van verhalen gaat als een gouden draad door mijn leven. Ik ben weldoorvoed met verhalen; beleefde vele lees-schrijf-luister-en- vertel-vlieguren. Het maakte mij schrijfster, verhalenverteller en netwerkwever.