De laatste verhalenweefster is een gelaagde familieroman met magisch-realistische elementen. Wiens verhaal leef je en is het lot niet simpelweg een zich herhalende familiegeschiedenis? Kate Baker is advocaat bij T-Petrol, de oliemaatschappij in Guatemala waarvan haar vader directeur is. Als hij overlijdt ontdekt ze dat hij tijdens de burgeroorlog opdracht heeft gegeven een Maya-dorp uit te roeien om olieboringen op die plaats mogelijk te maken. Dat dorp, El Sede de Ixchel, heeft generaties lang vermaarde verhalenweefsters voortgebracht, en Kate’s geliefde nanny Calixta was een van hen. De druk om de rijke traditie van de verhalenweefsters voort te zetten komt bij Kate te liggen.

Voor de lezers van Laura Esquivel en Isabel Allende.

vanaf 7 juni in de winkels, bestellen kan via deze link

Eerste recensies:

Elle Eggels, schrijfster van o.a. Het huis met de zeven zusters, Een kroniek van een onbegrepen liefde en Het godencomplot.
De laatste verhalenweefster leest haast als een thriller met zeer ontroerende fragmenten. En met de hoopvolle gedachte dat patronen doorbroken kunnen worden. Een prachtig boek dat me zeer geraakt heeft.

Bas Steman, schrijver van o.a. Morgan, De aankomst en Naakt in de oorkaan
‘Een magisch realistische thriller. Knap hoe Marita Coppes haar ideeënwereld over familiegeschiedenissen, en de strijd van de kwetsbare inheemse volkeren tegen westerse, imperialistische bedrijven, heeft verweven tot een spannend verhaal.’

Marc Vos (via Bol.com)
Onderhoudend en boeiend boek, spannend en stof tot nadenken.

Dhoti (via Bol.com)
Gaat over de meest essentiele vraag waar mensen met diepgang over nadenken: namelijk, wie ben ik? Dit is een boek dat nog lang in je nagonst en je plotseling verrast met nieuwe inzichten over jezelf. Daarnaast is het gewoon lekker spannend. Een boek over autenthiciteit, vergeving, liefde, moed en waarheid. Aanrader!

Lover of music (via Bol.com)
Het gebeurt me niet vaak dat ik een boek in één ruk uitlees. Nu wel…
De laatste verhalenweefster nam me mee in een spannend verhaal waarvan je de afloop wilt weten. Ik had een heerlijke dag met dit boek! Misschien was het enige minpuntje dat het zo snel uit was… wat mijn betreft had het boek iets dikker mogen zijn…:-)

Meer recensies