Ik ben een verhalenverteller die bruggen bouwt. Voor mij is een verhaal een brug tussen degene die luistert en degene die vertelt, tussen verleden, heden en toekomst, tussen wat mij beweegt en hoe ik anderen beweeg om de schrijver van hun eigen verhaal te worden.


Windesheim

Global Project and Change Management

Ik geef verschillende lessen over storytelling in het eerste en vierde jaar van deze opleiding.Daarnaast ben ik sinds september 2021 bezig met het onderzoeken of hoe we de thema’s ‘veerkracht en reflectie’ (beter) op kunnen nemen in het curriculum. Op basis van het eerste deel van mijn onderzoek naar veerkracht, heb ik de Resiliency Lab ontwikkeld en geïnitieerd. De Resiliency Labs worden nu deel van het curriculum (studenten krijgen 1 EC voor de Resiliency Labs).
In 2021 hielp ik bij het schrijven en het vertellen van het verhaal van de minor Value Creators. Zij wonnen de derde prijs van de Hoger Onderwijspremie 2021 (500.000 voor innovatieve projecten).

Journalistiek

Tijdens de minor De Droomfabriek begeleiden we studenten bij het realiseren van hun droom. Samen met Hanneke Versteeg, Niels van der Mast en Egbert Hermsen werken studenten hun droom uit tot een creatief, realistisch product.

Hogeschool Keuze Module

Ik geef, samen met Ton Zondervan en Niels van der Mast, de Hogeschool Keuze Module ‘Binnenste Buiten’ over persoonlijk leiderschap. In deze module gaan studenten zelf aan het werk met hun leervraag. ‘De weg van de held’ van Joseph Campbell vormt daarbij een inspiratiebron.

Student Sense of Belonging Lab

Het ‘Student Sense of Belonging Lab’ is gericht op het creëren van een community waar studenten erbij horen, belangrijk zijn en waarde toevoegen vanuit hun uniciteit. Binnen het Lab werken veertien docenten uit verschillende domeinen aan voorstellen voor innovatieve onderwijspraktijken op dit thema.
Samen met het Student Sense of Belonging Lab ben ik bezig om Windesheim breed Circles of Belonging te introduceren waar verhalen de toon zetten tot ontmoetingen tussen studenten.


Dialogue 

Storytelling helpt juristen helpen om datgene wat ze willen vertellen snel terug te brengen tot de kern. Juist bij de veelal droge juridische materie, zoals gesprekken, onderhandelingen en gerechtelijke procedures kan dit goed van pas komen. Tijdens mijn trainingen worden veel handvatten gegeven om (nog) overtuigend (er) te pleiten.