Guardians of the future

Menu

Sônia Guajajara

Maak kennis met de Guardians of the Future; een serie portretten van toekomstplanters naast hun favoriete boom. In een tijd waarin de wereld wordt geconfronteerd met complexe uitdagingen, zijn er individuen die vooroplopen in het smeden van een nieuwe koers voor de toekomst. De Guardians of the Future zijn de pioniers, de visionairs, de changemakers die het traditionele verhaal uitdagen en nieuwe mogelijkheden omarmen.

Sônia Guajajara

Sônia Guajajara is een prominente inheemse activist uit Brazilië en een vooraanstaande stem voor inheemse rechten en milieubescherming. Ze is hier te zien met een Braziliaanse notenboom. Als lid van de Guajajara-stam heeft ze zich haar hele leven ingezet voor de bescherming van inheemse gemeenschappen, landrechten en het Amazonewoud. Ik beschouw haar als een Guardian of the future vanwege haar vastberadenheid om de rechten van inheemse volkeren te verdedigen en de bedreigingen waarmee zij en het milieu worden geconfronteerd, aan de kaak te stellen. Ze is een krachtige stem tegen ontbossing, landroof en andere vormen van uitbuiting van het Amazonewoud en zijn inheemse bewoners.

Sônia Guajajara is a prominent indigenous activist from Brazil and a leading voice for indigenous rights and environmental protection. She is depicted here with a Brazilian nut tree. As a member of the Guajajara tribe, she has dedicated her entire life to advocating for the protection of indigenous communities, land rights, and the Amazon rainforest. I consider her a Guardian of the future because of her determination to defend the rights of indigenous peoples and to highlight the threats they and the environment face. She is a powerful advocate against deforestation, land grabbing, and other forms of exploitation of the Amazon rainforest and its indigenous inhabitants.