Guardians of the future

Menu

Wangari Maathai

Maak kennis met de Guardians of the Future; een serie portretten van toekomstplanters naast hun favoriete boom. In een tijd waarin de wereld wordt geconfronteerd met complexe uitdagingen, zijn er individuen die vooroplopen in het smeden van een nieuwe koers voor de toekomst. De Guardians of the Future zijn de pioniers, de visionairs, de changemakers die het traditionele verhaal uitdagen en nieuwe mogelijkheden omarmen.

Wangari Maathai

Wangari Maathai was een Keniaanse milieuactiviste, politica en Nobelprijswinnaar. Op mijn schilderij is ze te zien met een Mugumbu-boom, volgens de overleveringen een heilige boom die niet gekapt mag worden. Ze is vooral bekend als oprichter van de Green Belt Movement, een organisatie die zich inzet voor milieubescherming, herbebossing en vrouwenrechten. Maathai beschouw ik als een Guardian of the future vanwege haar toewijding aan het behoud van het milieu en haar inzet voor het verbeteren van de levens van toekomstige generaties.

Als pionier van de milieubeweging in Afrika heeft Maathai miljoenen bomen geplant in heel Kenia, waardoor niet alleen de natuurlijke habitat werd hersteld, maar ook de lokale gemeenschappen werden gestimuleerd. Ze geloofde sterk in de kracht van gemeenschappen en het belang van het betrekken van vrouwen bij milieubescherming en duurzame ontwikkeling.

Wangari Maathai was a Kenyan environmental activist, politician, and Nobel laureate. In my painting, she is depicted with a Mugumo tree, according to tradition, a sacred tree that must not be cut down. She is best known as the founder of the Green Belt Movement, an organization dedicated to environmental conservation, reforestation, and women’s rights. I consider Maathai a Guardian of the future due to her dedication to environmental preservation and her efforts to improve the lives of future generations.

As a pioneer of the environmental movement in Africa, Maathai planted millions of trees throughout Kenya, not only restoring natural habitats but also empowering local communities. She strongly believed in the power of communities and the importance of involving women in environmental protection and sustainable development.